Acţionarii Electrica resping, în şedinţa la care a participat şi Virgil Popescu, ministrul energiei şi economiei, bonusurile pentru conducerea companiei

Autor: Tibi Oprea 15.11.2019

Acţionarii Electrica (EL) au respins în adunarea de joi, la care a participat şi ministrul energiei şi economiei Virgil Popescu, punctele de pe ordinea de zi referitoare la modificările politicilor de remunerare pentru conducerea companiei de stat, potrivit unui raport la bursă. Astfel, acţionarii Electrica au avut de votat eliminarea unui paragraf referitor la limitarea numărului anual de şedinţe pentru care urmează a fi acordată indemnizaţia la 12 în cazul consiliului de administraţie (CA) şi la şase şedinţe pentru fiecare comitet în parte, respectiv remunerarea unei singure astfel de reuniuni suplimentare pentru fiecare comitet. 

Indemnizaţia pentru o şedinţă CA este de 3.680 de euro brut de persoană, iar indemnizaţia pentru o şedinţă de comitet este de 1.600 de euro brut de persoană. Iniţial, şedinţele CA erau remunerate cu 2.000 de euro pe persoană. De asemenea, conducerea Electrica a supus votului acţionarilor şi o poliţă de asigurare profesională tip „directors & officers liability” pentru administrator, având o valoare asigurată de 10 milioane euro de persoană sau pe eveniment, conform termenilor din piaţă.