Recuperatorii de credite nu mai au de lucru. Georg Kovacs, EOS: Nu a mai rămas un volum consistent de credite neperformante care să fie vândute, rata NPL scăzând sub 5%

Autor: Mircea Nica 18.11.2019
Volumul creditelor neperformante tranzacţionate în primele nouă luni din 2019 a fost foarte scăzut având în vedere şi nivelul mic la care a coborât rata NPL, de sub 5%, dar în ultimul trimestru s-ar putea prefigura un volum mai mare, a declarat Georg Kovacs, directorul general al EOS KSI România.

„Ce pot spune este că în primele nouă luni din anul 2019 s-a înregistrat un volum de vânzări de NPL-uri (non-performing loans - n.red.) foarte scăzut, dar am observat câteva oferte semnificative pe piaţă pentru ultimul trimestru din anul 2019. Investiţiile în NPL-uri în primele nouă luni au fost scăzute atât în cazul EOS, cât şi la nivelul întregii pieţe româneşti“, a explicat directorul general al EOS KSI România. Rata NPL a fost în ultimii ani pe o pantă descendentă şi a coborât în 2019 sub 5% din total credite, la cel mai scăzut nivel de după anul 2009, când semnele crizei financiare globale se simţeau pe piaţa locală.