Stocul de logistică atinge un nou maxim, de 4,3 milioane de metri pătraţi şi punctează cea mai mare creştere din piaţa de real-estate. Stocul de spaţii logistice şi industriale s-a majorat cu 14% după primele nouă luni din 2019, zona de birouri are un plus de 11%, iar piaţa de retail cu 3%

Autor: Bogdan Alecu 18.11.2019

Creşterea consumului, dezvoltarea maga­zi­nelor online care au nevoie de stocuri din ce în ce mai mari pe plan local au susţinut expansiunea centrelor logistice. De partea cealal­tă, România a con­ti­nuat să atragă noi in­vestiţii în producţie, ast­fel încât şi numărul hale­lor industriale destinate producţiei a crescut.

Per total, potrivit datelor CBRE şi C&W Echinox, sectorul industrial a înregistrat cea mai mare creştere în primele nouă luni ale acestui an în comparaţie cu cel de birouri şi cel de retail.

Stocul de spaţii industriale de clasa A şi B a ajuns la 4,3 milioane mp la finalul primelor nouă luni din 2019, în creştere cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut, după ce în perioada iulie – septembrie inclusiv au fost finalizaţi circa 186.000 mp în 11 proiecte industriale, potrivit datelor CBRE.