Ludovic Orban: Îl susţinem pe Mureşan la vicepreşedinţia PPE şi pe Donald Tusk la conducerea formaţiunii

Autori: Teodor Bobei , Mediafax 18.11.2019

Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul îl susţine pe Siegfried Mureşan la funcţia de vicepreşedinte al PPE. Totodată, premierul a mai precizat că îl susţine pe Donald Tusk la funcţia de preşedinte al PPE şi că i-a transmis acestuia dorinţa de a-l avea pe Antonio Lopez secretar general al PPE.

"Susţinem un candidat la funcţia de vicepreşedinte al PPE, în persoana lu Siegfried Mureşan, susţinem candidatura lui Donald Tusk la funcţia de preşedinte al PPE. De asemenea, cu ocazia congresului vom avea foarte multe întâlniri bilaterale, vă vom comunica calendarul acestor întâlniri bilaterale. În ceea ce mă priveşte pe mine până acum am stabilit, în marja congresului PPE, opt întâlniri bilaterale, cu premieri din diferite ţări care sutn membrii de partide din cadrul PPE, cu comisari europeni, întâlniri care ne permit întărirea relaţiilor cu partenerii noştrii şi evident creşterea influenţei pe care o avem la nivel european", a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă îl susţine pe pe Antonio Lopez-Isturiz la funcţia de secretar general al PPE, Ludovic Orban a răspuns: "Evident, domnul Lopez este prietenul nostru, dar aici procedura la congresul PPE este aceea că întâi este ales preşedintele şi preşedintele propune apoi secretarul general. Sigur că noi i-am transmis celui pe care-l susţinem la preşedinte că relaţia noastră cu domnul Lopez este una foarte bună"

Congresul Partidului Popular European va avea loc între 20 şi 21 noiembrie în Croaţia, la Zagreb. Aproape 2.000 de participanţi din 40 de state au fost invitaţi să participe la congresul din Zagreb.

La congresul PPE va participa şi preşedintele României Klaus Iohannis.