Anton Povkhan, un manager care lucrează pentru traderul de cereale ADM de 13 ani, a preluat conducerea businessului din România. Traderul de cereale a realizat o cifră de afaceri de 3,56 miliarde de lei (766 mil. euro) în 2018

Autor: Mădălina Dediu Panaete 19.11.2019
ADM Trading România, unul dintre cei mai mari traderi de cereale prezenţi pe plan local, l-a numit pe Anton Povkhan în funcţia de general manager al filialei din România, arată datele de pe reţeaua de socializare LinkedIn. El lucrează pentru traderul de cereale din 2006, când a devenit director al ADM din Ucraina. Ulterior a devenit com­mecial manager al diviziei crush&oil seed în cadrul ADM Trading din Ucrai­na, iar apoi a fost timp de aproape pa­tru ani general ma­na­ger al diviziei Eu­ropean Softseed Crush, fiind locat în Elveţia.

În România, ADM operează opt silo­zuri pe Dunăre, cu încă două în construcţie, conform datelor de pe site-ul companiei. De ase­me­nea, compania mai deţine 50 de barje şi şase remor­chere. ADM este unul dintre cei mai mari operatori portuari din portul Constanţa din Marea Neagră, care se ocupă de orz, rapiţă, grâu, seminţe de floarea-soarelui şi porumb, precum şi diverse alte mărfuri, cum ar fi cărbune şi minereu de fier.