Alpha Bank a obţinut în România un profit brut de 10,7 mil. euro în nouă luni din 2019

Autor: Claudia Medrega 19.11.2019

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a obţinut în primele nouă luni din 2019 un câştig brut de 10,7 mil. euro în România, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, cu toate că şi veniturile operaţionale şi creditarea au crescut, conform datelor prezentate de banca-mamă de la Atena.

“Indicatorii financiari de la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al acestui an reflectă strategia echilibrată si prudentă a Alpha Bank Romania. Banca şi-a menţinut în această perioadă poziţia robustă, înregistrând o creştere a veniturilor operaţionale şi o diminuare a ratei creditelor neperformante. Creditele şi depozitele s-au situat pe un trend ascendent, reconfirmând încrederea clienţilor noştri”, afirmă Sergiu Oprescu, preşedintele executive al Alpha Bank România.

Venitul operaţional al Alpha Bank în România a urcat în primele nouă luni din 2019 cu 6,4%, ajungând la 104,3 mil. euro. În aceeaşi perioadă, cheltuielile operaţionale ale băncii s-au majorat cu 9,9%, la 79,7 mil. euro, conform datelor de la Atena.

Ascensiunea veniturilor operaţionale s-a produs în condţiile în care stocul de credite brute al băncii s-a majorat cu 2,5% faţă de primele nouă luni din 2018, până la 2,64 mld. euro.