Iohannis, despre momentul din 2009, când a stat în tabără cu Dragnea: Aşa am văzut lucrurile

Autori: Ana Petrescu , Mediafax 19.11.2019

Klaus Iohannis a declarat, cu privire la dezbaterea din 2009 dintre Mircea Geoană şi Traian Băsescu, atunci când a stat la un scaun distanţă de Liviu Dragnea, în tabăra lui Geoană, a spus că "atunci aşa a văzut lucrurile".

"Aşa am văzut lucrurile şi aşa am acţionat atunci. Acum îl văd aşa cum l-am descris. PSD e un partid care trebuie înlăturat de la butoanele puterii", a răspuns Klaus Iohannis, cu privire la faptul că a stat în tabăra lui Mircea Geoană, la un scaun distanţă de Liviu Dragnea.

Cu privire la anul 2019, când a dat o nouă şansă PSD, prin numirea premierului, chiar dacă era după momentul OUG 13, Iohannis a spus: "Explicaţia e destul de simplă. Trebuie să ne amintim cum a arătat arhitectura şi aritmetica parlamentară la acel moment. PSD a dispus de o largă majoritate. PSD a fost sprijinit activ, câteodată chiar cu entuziasm şi de ALDE şi de UDMR. Ori dacă o coaliţie controlează 60% din Parlament şi propune un candidat pentru poziţia de premier, atunci acea persoană va fi desemnată premier".

Întrebat de ce nu s-a implicat mai devreme în formarea unei coaliţii, prezidenţiabilul PNL a declarat: "La momentul respectiv nu au existat argumentele pentru formarea acelei coaliţii. S-a schimbat nu numai aritmetica în Parlament, ci şi felul în care e abordată politica în Parlament. După referendumul din 26 mai, abia atunci a fost posibilă construirea unei majorităţi şi atunci a fost posibilă o moţiune de cnezură care să dea jos Guvernul eşuat pesedist".