E.ON deschide trei staţii de încărcare pentru maşinile electrice pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti şi ajunge la 14 staţii pe plan local

Autor: Cristina Bellu 21.11.2019

 

 

 



E.ON Energie România, unul dintre cei mai mari furnizori de utilităţi la nivel local, anunţă punerea în funcţiune a trei staţii de încărcare a maşinilor electrice pe DN1 Bucureşi-Ploieşti, unul dintre cele mai intens circulate drumuri naţionale, şi ajunge la 14 unităţi instalate pe plan local.

Iniţiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF), în care E.ON Energie România va instala 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, iar alte 21 urmează să fie montate de către MOL România pe coridoarele de transport european din ţara noastră.

“Ştim cu toţii cât de mare este traficul rutier pe A1, DN1 şi în perimetrul celui mai important aeroport din ţară, aşa că deschiderea acestor staţii în vederea deservirii posesorilor de automobile electrice a fost un pas firesc. Prin proiectul NEXT-E vom continua extinderea reţelei naţionale pentru încărcarea autovehiculelor electrice pe coridoarele europene de transport: Iaşi – Tg. Mureş – Alba Iulia, Suceava – Bucureşti - Călăraşi  şi Timişoara – Bucureşti – Constanţa”, spune Cătălin-Valentin Iordache, director general al E.ON Energie România.