Agenţia de rating Fitch acordă viitoarelor obligaţiuni de rang senior negarantate ale BCR un rating anticipat pe termen lung de BBB+

Autor: Cristina Bellu 21.11.2019

Agenţia de rating Fitch a acordat viitoarelor obligaţiuni de rang senior negarantate ale Băncii Comerciale Române (BCR), a doua cea mai mare instituţie de credit din România, un rating anticipat pe termen lung de BBB+(EXP), la nivelul actual al ratingului de emitent al BCR de BBB+ (perspectivă stabilă).

Acordarea unui rating final este condiţionată de primirea de către Fitch a documentaţiei finale din partea băncii, odată ce aceasta va fi disponibilă.

Instituţia financiară a anunţat recent că intenţionează să lanseze o emisiune de obligaţiuni denominată în lei, pe care să o listeze la bursa de la Bucureşti.

“Banca Comercială Română S.A, în calitate de Emitent, având rating BBB+ acordat de Fitch, informează investitorii cu privire la faptul că intenţionează să organizeze întâlniri cu investitorii în următoarea perioadă, cu privire la o potenţială emisiune inaugurală de obligaţiuni de tip Senior Non Preferred denominată în RON, ce ar putea fi lansată în funcţie de condiţiile pieţei”, a transmis BCR la momentul anunţului.