Consultanţii fiscali către firme: Folosiţi amnistia fiscală, pentru că nu o să mai apară altă dată. Amnistia fiscală vine în întâmpinarea companiilor aflate în impas financiar, care pot beneficia de restructurarea datoriilor bugetare principale şi anularea accesoriilor aferente

Autor: Ramona Cornea 22.11.2019
Consultanţii fiscali de la firma de audit şi consultanţă Ernst & Young România îndeamnă antreprenorii locali să aplice pentru amnistia fiscală, o măsură adoptată de stat pentru sprijinirea companiilor în impas financiar. 

„Ca orice lege a amnistiei, este destul de imperfectă, textul este greoi. Răspunsul vi-l va da de fiecare dată practica, deci mergeţi, aplicaţi pentru amnistie, dacă primiţi un refuz nu vă descurajaţi, mergeţi mai departe în instanţa de judecată pentru că textul de lege este destul de generos. Nu vă lăsaţi descu­rajaţi“, a declarat Emanuel Băncilă, partener la EY, coordonatorul practicii de litigii şi controverse fiscale la Radu şi Asociaţii SPRL EY Law, în cadrul unei conferinţe organizată de Ernst & Young.