De Crăciun românii vor tăia sute de mii de porci din propriile gospodării. Este necesară prezenţa veterinarului la sacrificare? Şeptelul de porci din exploataţiile agricole individuale din România este în prezent de 2,4 milioane de capete, la jumătate faţă de anul 2008

Autor: Florentina Niţu 22.11.2019
Sacrificarea porcilor din gospodăriile populaţiei este permisă doar cu aviz de la medicul veterinar, după examinarea clinică a animalului, în urma unei măsuri luate de Autoritatea Naţională Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), având în vedere evoluţia pestei porcine africane (PPA), care este prezentă în 260 de localităţi din 26 de judeţe, cu un număr de 792 de focare.

Astfel, ANSVSA a transmis o notă de serviciu direcţiilor sanitar-veterinare din toate judeţele, care au transmis mai departe informaţia primăriilor şi medicilor veterinari pe care îi au în subordine, pentru a informa gospodarii cu privire la acest aspect.