Traficul de pe aeroporturi merge spre 23 de milioane de pasageri după o creştere de 6,9% la nouă luni. În 2018, traficul de pasageri de pe cele 17 aeroporturi din ţară a ajuns la 21,8 milioane, fiind al cincilea an consecutiv de creştere

Autor: Mădălina Panaete 22.11.2019
Numărul de pasageri de pe aeroporturile din ţară a crescut cu 6,9% în primele nouă luni, arată datele ACI Europe, care reprezintă peste 500 de aeroporturi din 45 de ţări din Europa. Evoluţia este de aproape două ori mai mare decât ritmul de creştere de la nivel european.

Bulgaria, de exemplu, a consemnat în perioada amintită o scădere a traficului de pasageri. Pe de altă parte, traficul de pasageri din Polonia s-a majorat cu 7,6%, în timp ce în Ungaria a crescut cu 7,2%, iar în Cehia cu 4,7%. 

Evoluţia din primele nouă luni ale anului arată o continuare a tendinţei de creştere a traficului de pe plan local, ritm pozitiv care a început în urmă cu şase ani. În 2018, traficul de pasageri de pe cele 17 aeroporturi din ţară a ajuns la 21,8 milioane, iar anul acesta estimările ZF arată o majorare a traficului de pasageri până la peste 23 de milioane de oameni.