Noi probleme pentru locuitorii din Drumul Taberei. Premierul Ludovic Orban: Trenurile noi pentru M5 nu vor fi livrate până la termenul de deschidere a magistralei

Autor: Laura Albu 22.11.2019

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după vizita pe şantierul Magistralei 5, că noile trenuri nu vor putea fi livrate până la termenul deschiderii acesteia, în iunie 2020. Atât el cât şi Ministrul Transporturilor au spus că Metrorex va putea circula cu trenurile pe care le are deja în flotă.

"Este în curs de derulare o procedură de achiziţii care în mod evident nu se va finaliza, adică ramele nu vor fi livrate în termenul de deschidere, dar din discuţiile pe care le-am avut cu conducerea Metrorex, există garnituri care sunt disponibile şi care vor circula pe noua magistrală, pe magistrala M5, fără să afecteze tehnicitatea, celelate magistrale", a spus Orban.

Acesta a adăugat că trenurile vor fi livrate în termen de 24 de luni de la semnarea contractului de achiziţie.

"Evident procedura trebuie derulată cât se poate de corect, cât se poate de repede, ofertele trebuie analizate, astfel încât să se ajungă cât mai rapid la semnarea contractului în condiţiile legii, alegând cea mai bună ofertă, urmând ca termenul de livrare să înceapă la 24 de luni de la semnarea contractului", a explicat premierul.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a afirmat că a cerut companiei Metrorex, urgentarea procedurii.

"Am cerut conducerii Metrorex să urgenteze aceste proceduri, avem 24 de luni pentru prima ramă de la momentul semnării contractului, dar avem asigurate trenurile necesare pentru a circula pe această magistrală, prin ce Metrorex deţine astfel ca şi flotă", a spus Lucian Bode.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode au vizitat vineri, lucrările de la Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei.