RADET: Urmare a unei avarii, Sectoarele 1 şi 5 nu primesc apă caldă şi căldură la parametri optimi

Ziarul Financiar 23.11.2019

RADET anunţă că blocurile din sectoarele 1 şi 5 din Capitală nu au apă caldă şi căldură la parametri contractuali din cauza unei avarii la ELCEN - CET Grozăveşti, în momentul de faţă fiind efectuate toate manevrele necesare pentru remedierea situaţiei, însă termenul estimat este de 24-48 ore.

„RADET anunţă că, urmare a unei avarii la ELCEN - CTE Grozăveşti, entitate în subordinea Ministerului Economiei şi a livrării agentului termic sub parametrii solicitaţi de către RADET, în subordinea PMB, suntem în imposibilitatea de a furniza către consumatorii din sectoarele 1 şi 5 apă caldă de consum şi căldură la parametri contractuali”, anunţă RADET prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă sunt efectuate toate manevrele necesare în sistem pentru ca aria de alimentarea a CET – Grozăveşti să fie preluată de celelalte CET-uri de pe raza Municipiului Bucureşti, în limita posibilităţilor tehnice proiectate, astfel încât disconfortul resimţit de clienţii RADET să fie cât mai redus.

„Odată cu furnizarea sub parametri din acest CET suntem obligaţi să asigurăm agentul termic din doar trei CET-uri pentru tot Bucureştiul. Termenul estimat de remediere a avariei dat de ELCEN Bucureşti este de 24– 48 ore”, mai arată Regia.

Sistemul de termoficare a fost proiectat iniţial cu şase CET-uri mari, însă CET Titan şi CET Pipera au fost închise în urmă cu mulţi ani, de aici pornind dificultăţile în furnizarea agentului termic în sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei.

„Din cauza acestei avarii suntem nevoiţi să furnizăm agent termic primit de la trei CET-uri mari, şi nu din cele şase iniţiale, în condiţiile în care numărul consumatorilor a rămas relativ acelaşi. Precizăm că RADET Bucureşti administrează doar reţeaua de termoficare, practic transportul furnizarea şi distribuţia agentului termic, CET-urile mari, producătoare de agent
termic, fiind în administrarea ELCEN Bucureşti, în subordinea ministerului de resort”, mai punctează Regia.