Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie a judecătoarei care l-a condamnat pe Liviu Dragnea

Autori: Elena Crangasu , Mediafax 25.11.2019

Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru eliberarea din funcţie de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a Geaninei Cristina Arghir, pe motiv de pensionare, anunţă Administraţia Prezidenţială. Aceasta a făcut parte din completul de trei care l-a condamnat pe Liviu Dragnea.

„Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei Geanina-Cristina Arghir – pensionare, la data de 25 noiembrie 2019”, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a mai semnat alte două decrete privind eliberarea din funcţie a altor două judecătoare, Simona-Cătălina Marinescu şi Corina-Rodica Popovici, de la Curtea de Apel Oradea, pe motiv de pensionare.

Geanina-Cristina Arghir a făcut parte din completul de trei judecători care l-a condamnat pe Liviu Dragnea în dosarul DGASPC Teleorman.

Tot Cristina Arghir, în acea perioadă judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Mohamad Munaf, implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad, în 24 aprilie 2008, la 10 ani de închisoare pentru fapte de terorism.