Witold Orlowski, profesor de economie, economist-şef al PWC: Întrebaţi orice antreprenor dacă banii construiesc o companie sau oamenii. Fără bani avem probleme mari, dar banii în sine nu construiesc economia

Autor: Miruna Diaconu 26.11.2019

Witold Orlowski, profesor de economie din Polonia, eco­nomist-şef la PWC, invitat special al Galei ZF 2019, a subliniat în discursul său la Bucureşti de săptămâna trecută că nu banii sunt cei care construiesc o economie, ci oamenii, dând exemplul Germaniei de Est, care nu a reuşit să se dezvolte doar cu ajutorul economic de aproape 1 trilion de euro din partea Germaniei de Vest.

„Banii sunt necesari, dar nu e vorba despre asta. Întrebaţi orice antreprenor dacă banii construiesc o companie sau oamenii. Fără bani avem probleme mari, trebuie să căutam bani, dar banii în sine nu construiesc economia“, spune Witold Orlowski, economist polonez, în cadrul Galei ZF 2019, ca răspuns la întrebarea dacă România sau ţările estice pot prinde din urmă Germania de Vest fără 1 trilion de euro, în contextul în care Germania de Vest a ajutat economic Germania de Est cu această sumă.