Gersim, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile: Am vândut cu 10% mai multe mobile Huawei

Autor: Miruna Diaconu 26.11.2019
Anul 2019 a fost unul „foarte bun“ pentru Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete de pe piaţa locală, a declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Alexandru Munteanu, director comercial al companiei.

„2019 a fost semnificativ mai bun pentru Gersim faţă de anul trecut, nu aş spune neaşteptat de bun, dar foarte bun“ din punctul de vedere al businessului, a afirmat Munteanu, fără a oferi detalii despre evoluţia rezultatelor companiei. În 2018 Gersim a raportat afaceri de 713,1 mil. lei (153,2 mil. euro), în scădere cu 11% faţă de anul precedent.

Munteanu a declarat că în ciuda discuţiilor din jurul Huawei, compania a reuşit să vândă mai mult în România în acest an. „Huawei a reuşit anul acesta, la nivel local, să aibă o strategie foarte bună astfel încât noi ca şi distribuitori în primele 10 luni am reuşit să vindem cu 10% mai mult decât tot anul trecut“. El a adăugat că piaţa de smartphone-uri din România este caracterizată în prezent de o migraţie către modelele mai scumpe.

„Cifrele noastre sunt aliniate cu politica producătorilor, atât Samsung cât şi Huawei au un interes mai mare în zona de telefoane mai scumpe, ceea ce a dus şi în cazul nostru, la un preţ mediu mai mare anul acesta faţă de anul trecut, focusul tuturor este către zona de premium şi high-end, chiar şi clienţii se uită la telefoanele cu performanţe superioare“.