Mihai Selegean, fost director al Institului Naţional al Magistraturii, a primit aprobarea BNR pentru poziţia de vicepreşedinte la BRD, iar Bogdan Drăgoi, fost ministru de Finanţe, devine administrator

Autor: Roxana Rosu 26.11.2019

Mihai Selegean, fost director al Institului Naţional al Magistraturii, a primit aprobarea BNR pentru funcţia de Director General Adjunct Juridic şi Administrativ la BRD Societe General, poziţie de vicepreşedinte, în timp  ce Bogdan-Alexandru Drăgoi, fost ministrul de Finanţe şi secretar de stat a preluat funcţia de administrator al băncii.

Mihai Selegean lucrează în BRD din 2008. Anterior, el a fost directorul Institutului Naţional al Magistraturii. Selegean a fost pro­pus în 2015 pentru a prelua funcţia de ministru al justiţiei de către premierul de atunci Dacian Cioloş, după demisia Cristinei Guseth. Până la urmă funcţia a fost ocupată de Raluca Prună.

La rândul lui, Bogdan Drăgoi a fost ministru al Finaţelor publice în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu şi Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice.  El a urmat cursurile Facultăţii Fletcher din cadrul Universităţii Tufts (Boston, Massachusetts) şi are dublă specializare, atât în Relaţii Internaţionale, cât şi în Economie. 

BRD SocGen (simbol bursier - BRD), a treia cea mai mare instituţie de credit locală după active, a înregistrat în primele nouă luni ale anului venituri nete bancare de 2,39 miliarde lei, în creştere cu 8,5%, şi un profit net de 1,2 miliarde lei, cu 11% peste nivelul din perioada similară a anului trecut.

Portofoliul total de credite s-a majorat la finele lunii septembrie cu 2,9%, la 29 miliarde lei, în timp ce depozitele totalizau 44 miliarde lei, în urcare cu 0,9%. Reţeaua de sucursale includea 674 unităţi, cu 71 mai puţine decât în septembrie 2018.