Cine este Bernard Arnault, miliardarul care l-a depăşit pe Bill Gates, devenind a doua cea mai bogată persoană din lume

Ziarul Financiar 26.11.2019

Miliardarul francez Bernard Arnault l-a depăşit pe Bill Gates şi a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume, conform Real-Time Billionaires List a revistei americane Forbes. 

Omul de afaceri francez a adăugat 2,8 miliarde de dolari averii sale la începutul acestei săptămâni, după ce LVMH, conglomeratul pe care îl conduce, reprezentativ pentru industria luxului, a achiziţionat compania americană Tiffany. Averea lui Arnault a crescut cu 2,7%, până la 107,6 miliarde dolari.

Acest lucru îl plasează pe Arnault după fondatorul şi CEO-ul Amazon Jeff Bezos, a cărui avere este de 110,5 miliarde de dolari, conform listei.

Gates are, în schimb, o avere netă de 107 miliarde de dolari, arată lista Forbes.

Arnault se situează pe locul 3, după Bezos şi Gates, în Indexul miliardarilor al Bloomberg, care estimează averea sa la 103 miliarde de dolari, comparativ cu 110 miliarde de dolari al cofondatorului Microsoft.

Conform clasamentului Bloomberg, care este actualizat la sfârşitul fiecărei zile de tranzacţionare din New York, Arnault a adăugat peste 34 de miliarde de dolari la averea personală până în acest an.

În iunie, Arnault a depăşit pragul de 100 de miliarde de dolari pentru a deveni a treia cea mai bogată persoană din lume, arată analiza Bloomberg. O lună mai târziu, el l-a depăşit temporar pe Gates atât în ​​clasamentul Bloomberg cât şi în cel al Forbes, iar el a trecut pe poziţia secundă a Forbes pentru o zi la începutul acestei luni.

Arnault este acţionarul majoritar în LVMH, care deţine mărcile de lux Louis Vuitton, Christian Dior şi Moet & Chandon, care va plăti peste 16 miliarde de dolari pentru Tiffany & Co.