Gabriela Firea, primarul Capitalei: Pentru o conducere interimară în PSD nu voi candida, chiar dacă Viorica Dăncilă va demisiona. Nu vânez funcţii

Autori: Diana Grigore , Mediafax 26.11.2019

Gabriela Firea a declarat, marţi seară, că nu va candida la funcţia de preşedinte interimar al PSD, dacă Viorica Dăncilă va demisiona. Ea a adăugat că „nu vânează funcţii şi privilegii”.

„Pentru o conducere interimară nu voi candida, în cazul în care se va pune această discuţie în CEx. Nu voi merge pe această idee. Pentru Congres analizez. Voi discuta cu colegii mei din Ilfov. Pentru o funcţie interimară nu. Nu vânez funcţii, privilegii. Pentru Congres, mă voi gândi”, a spus Viorica Dăncilă, la intrare în sediul PSD.

Ea a subliniat că un Congres în PSD ar trebui să se organizeze cât mai rapid.

„Cât mai repede, pentru că orice zi întârziere, orice săptămână întârziere, şi în care publicul ne vede discutând în camere separate, acest lucru nu ne fac bine şi nu putem să spunem că vom reforma”, a completat Firea.

Şedinţa CEx are loc, marţi seara, la sediul PSD din Kiseleff.

Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu Viorica Dăncilă, luni, pe care ulterior a anunţat-o pe Facebook şi i-a comunicat că se va întâlni cu liderii organizaţiilor judeţene. Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorica Dăncilă ar fi acceptat să demisioneze de la şefia PSD, în schimbul unul loc pe lista la alegerile parlamentare şi şefia organizaţiei de femei.

Marcel Ciolacu ar vrea să preia interimar şefia partidului, iar Paul Stănescu interimar pe cea de secretar general al PSD.