Radu Hanga, noul preşedinte al Bursei de la Bucureşti, a cumpărat acţiuni BVB de peste 57.000 lei

Autor: Alex Ciutacu 27.11.2019

Radu Haga, noul preşedinte al Bursei de la Bucureşti, a cumpărat săptămâna trecută 3.200 de acţiuni BVB printr-o serie de tranzacţii, plătind în total peste 57.700 de lei, adică 12.100 de euro. Astfel, Hanga a achiziţionat joi, 21 noiembrie, 2.000 de acţiuni BVB, în două tranzacţii diferite. Prima tranşă de 1.000 de acţiuni a fost achiziţionată la preţul de 26,1 lei per acţiune, în contextul în care a doua tranşă de 1.000 de acţiuni a fost achiziţionată la preţul de 26,4 lei per acţiune.

Vineri, 22 noiembrie, noul preşedinte al Bursei a achiziţionat încă 200 de acţiuni, în tranşe de 49, respectiv 151, la un preţ de 26,1 lei per acţiune. Radu Hanga, preşedinte al Ascociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF) şi fost şef la Banca Transilvania, a devenit săptămâna trecută noul preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital de 175 mld. lei.

Astfel, Radu Hanga a fost votat în funcţia de preşedinte, în timp ce patru noi nume au fost votate pentru noul board, respectiv Dragoş Neacşu (fost CEO Erste AM), Mihaela Bîciu (şef Tradeville), Răzvan Raţ (şef adjunct BRK), Ştefan Szitas (SIF Transilvania). Acest lucru înseamnă că din consiliul de administraţie nu vor mai face parte Lucian Anghel (fost preşedinte), Valerian Ionescu (vicepreşedinte), Otto Naegli (susţinut de BERD) şi Gabriel Marica. Este surprinzător că BERD nu mai are nicio persoană în noul consiliu al Bursei. Poziţia pentru preşedinte al BVB a fost una disputată, în contextul în care trei persoane au candidat pentru acest loc - Radu Hanga, Dragoş Neacşu şi Dan Paul.