Bernard Arnault, legenda din spatele gigantului LVMH, face schimb de locuri cu Bill Gates: Omul de afaceri francez a devenit săptămâna aceasta a doua cea mai bogată persoană din lume

Autor: Iulian Tenchiu 30.11.2019

Bernard Arnault, preşedintele şi CEO-ul gigantului de lux LVMH, l-a detronat pe Bill Gates în ceea ce priveşte averea netă şi  a devenit al doilea cel mai bogat om din lume, după ce averea afaceristului francez a crescut cu 2,8 miliarde dolari, ajungând să totalizeze 107,6 miliarde, scrie CNBC.

Diferenţa dintre cei doi miliardari nu este foarte mare, având în vedere faptul că averea lui Bill Gates este estimată la 107 miliarde dolari. Bernard Arnault ar putea chiar să îl depăşească şi pe Jeff Bezos, care are o avere de 110 miliarde dolari.

Totuşi, potrivit Bloomberg Billionaires Index, Arnault încă se află în spatele lui Bezos şi Gates, întrucât potrivit acestui index, averea omului de afaceri francez este estimată la 103 miliarde dolari, în timp ce averea co-fondatorului gigantului tehnologic Microsoft totalizează aproximativ 110 miliarde.

Potrivit aceluiaşi index, care este actualizat la finalul fiecărei şedinte de tranzacţionare de la New York, Bernard Arnault şi-a majorat averea cu peste 34 miliarde de dolari numai în acest an.

În iunie, averea CEO-ului LVMH a spart pragul de 100 de miliarde de dolari, fapt care l-a transformat în al treilea cel mai bogat om din lume. O lună mai târziu, el l-a depăşit pe Bill Gates atât în clasamentul Bloomberg cât şi Forbes, iar la începutul acestei luni, Bernard Arnault l-a depăşit pentru o zi în clasamentul Forbes pe celebrul co-fondator al Microsoft.

Bernard Arnault este acţionarul majoritar al gigantului LVMH, sub umbrela cărui se află branduri de lux precum Louis Vuitton, Christian Dior şi Moet&Chandon. La începutul acestei săptămâni, grupul de lux LVMH a încheiat un acord de achiziţie cu Tiffany & Co prin care cumpără producătorul de bijuterii într-o tranzacţie cash care evaluează compania americană la 135 dolari per acţiune, adică 16,2 miliarde dolari.