Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD: Partidul şi-a primit plata pentru 10 august. Am pierdut alegerile

Autori: Elena Crangasu , Mediafax 27.11.2019

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că PSD a pierdut alegerile prezidenţiale şi din cauza evenimentelor de la mitingul organizat pe 10 august 2018.

„Am plătit, am pierdut alegerile. Plata pentru 10 august PSD-ul şi-a primit-o. (...) Şi din cauza evenimentelor din 10 august PSD-ul a pierdut alegerile”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat dacă a avut o responsabilitate în cazul protestului din 10 august 2018, în cadrul căruia au existat agresiuni asupra cetăţenilor.

Ciolacu a afirmat că „evenimentul a fost gestionat greşit şi un pic hazardat” şi că aşteaptă Justiţia să stabilească dacă a fost o lovitură de stat sau nu.

„Am înţeles că este o anchetă la DIICOT, aşteptăm Justiţia. Eu nu am fost nici de-o parte, nici de cealaltă a baricadei în noaptea de 10 august. Este o anchetă şi cred că sunt alţii abilităţi, instituţii abilitate, separaţia puterilor în stat, să aşteptăm să-şi spună cuvântul”, a completat Marcel Ciolacu.

În urmă cu două săptămâni, a fost declasificat de MAI şi raportul privind protestul din 10 august 2018 şi a fost transmis către DIICOT, unde este instrumentat un dosar penal.