Fosta şefă DIICOT a fost dată în urmărire, după ce instanţa supremă i-a respins apelul. Fotografia Alinei Bica a fost publicată pe site-ul Poliţiei Române

Autori: Mihaela Gidei , Mediafax 27.11.2019

Poliţia Română a dat-o în urmărire pe fosta şefă DIICOT Alina Bica, după ce instanţa supremă i-a respins apelul, aceasta rămânând cu pedeapsa 4 ani de închisoare cu executare. Fotografia şi detaliile despre Alina Bica au fost publicate pe site-ul Poliţiei.

Poliţia Română a publicat, miercuri, fotografia Alinei Bica, aceasta fiind dată în urmărire, după ce instanţa supremă i-a respins apelul.

Fosta şefă DIICOT a rămas cu pedeapsa 4 ani de închisoare cu executare.

Fotografia şi detaliile despre Alina Bica au fost publicate pe site-ul Poliţiei.

La motivul urmăririi sale, poliţiştii au scris că aceasta are un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Alina Bica este acuzată de săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului şi a fost condamnată la 4 ani de închisoare. Bica se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii.

Magistraţii instanţei supreme au respins, miercuri, apelul formulat de fosta şefă DIICOT Alina Bica împotriva condamnării de 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă şi vine după ce procesul acesteia s-a rejudecat.

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în luna decembrie 2018, după ce a formulat contestaţie faţă de formarea completurilor de 5 judecători. Instanţa supremă a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluţionarea dosarului (rejudecat).

În cauză, Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Adriean Videanu. Sechestrul asupra acţiunilor fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro.

În privinţa revenirii în ţară a Alinei Bica, potrivit Elenei Udrea, fosta şefă DIICOT nu se mai intoarce: „Din câte ştiu eu, Alina Bica nu mai calcă în România. Nu mai vine în România”.

De altfel, fostul avocat al Alinei Bica, Laura Vicol, a anunţat, în luna iulie 2019, că fosta sa clientă nu se va întoarce în România şi că urmează să solicite azil politic în altă ţară, nu în Costa Rica.