Ziua Naţională: Guvernul PNL a aprobat măsurile pentru organizarea şi desfăşurarea paradei miliare de pe 1 decembrie

Autori: Diana Grigore , Mediafax 28.11.2019

Executivul aprobă în şedinţa de joi, printr-un proiect de hotărâre, măsurile necesare destinate organizării, desfăşurării şi finanţării paradei militare naţionale din data de 1 Decembrie, a anunţat premierul Ludovic Orban.

„Avem pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri destinate organizării, desfăşurării şi finanţării, în anul 2019, a paradei militare naţionale prilejuite de data de 1 Decembrie - Ziua Naţională a României”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Peste 50 de aeronave sunt aşteptate să evolueze la parada militară de Ziua Naţională a României, dar asta depinde de condiţiile meteorologice din data de 1 Decembrie, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dintre care 500 militari din 21 de ţări aliate sau partenere, şi aproximativ 200 de mijloace tehnice vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

De asemenea, detaşamentele de militari străini vor fi din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croaţia, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi SUA.