Holde Agri Invest, firmă care operează terenuri agricole, are în plan investiţii de 10 mil.euro şi listarea pe piaţa AeRO de la BVB

Autor: Roxana Rosu 29.11.2019

Acţionarii Holde Agri Invest, companie românească care operează terenuri agricole, au aprobat majorarea capitalului cu maxim 6 milioane de euro, precum şi listarea ulterioară a companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, în vederea asigurării unor noi surse de finanţare pentru achiziţia de ferme şi utilaje.

Compania intenţionează să strângă capitalul necesar pentru extindere şi achiziţii printr-un plasament privat, care va fi urmat de listarea acţiunilor Holde pe piaţa AeRO. Acţionarii au aprobat şi procedura pentru creşterea suprafeţei exploatate prin achiziţia de noi ferme.

Holde Agri Invest este structurată ca un fond de private equity ce investeşte direct în ferme agricole şi a închis prima rundă de finanţare în septembrie 2019, după ce a atras 5 milioane de euro de la investitori locali şi fonduri de investiţii. Finanţarea a fost direcţionată către extinderea suprafeţei exploatate, care astăzi însumează 3.500 de hectare, achiziţionarea unui siloz cu capacitate de depozitare de 10.000 de tone, precum şi echipamente şi utilaje, cum ar fi combine, tractoare şi implemente agricole, toate dotate cu sisteme pentru agricultură de precizie.