Cine va fi noul operator de termoficare în Bucureşti. Anunţul făcut de Primarul Capitalei Gabriela Firea

Ziarul Financiar 30.11.2019

Termoenergetica este, de la 1 Decembrie, noul operator regional de termie în Capitală, compania urmând să continue programul de modernizare a sistemului bucureştean de termoficare, vechi de 50-60 de ani, demarat de fosta regie, a scris, sâmbătă, pe Facebook, primarul general, Gabriela Firea.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat că a semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare şi acesta va intra în vigoare la data de 1 Decembrie. Contractul a fost încheiat între Primăria Bucureşti - prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov - şi Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA.

„Compania Municipală Termoenergetica a preluat, în integralitate, activitatea RADET, angajaţii şi obligaţiile contractuale ale fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în Bucureşti. Compania va continua şi va dezvolta investiţiile începute de fosta regie pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor în reţea. Am început un amplu program de modernizare şi înlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani, care ar fi trebuit schimbate încă de acum 20-30 de ani. În acest an au fost contractate lucrări de intervenţie în primă urgenţă la reţea pentru 52 de şantiere în Capitală şi au fost finalizate primele lucrări. O parte dintre intervenţii continuă şi pe timp de iarnă, altele fiind programate pentru primăvara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decât în caz de avarie”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Contractul a fost aprobat, alături de documentaţia aferentă, la propunerea primarului general, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 14 noiembrie. La aceeaşi dată, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov a primit mandat special, în numele şi pe seama Consiliului General al Municipiului Bucureşti, să delege gestiunea serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociaţie şi să atribuie direct contractul de delegare către operatorul regional Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A, potrivit sursei citate.