RCS&RDS s-a hotărât să cumpere AKTA, ultimul mare jucător independent din cablu, cu 77 mil. euro. Proprietarii AKTA căutau un cumpărător pentru operator de peste 5 ani, preţul cerut iniţial fiind de peste 200 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 02.12.2019

Compania de cablu RCS & RDS, jucătorul dominant din piaţa locală de cablu TV şi internet fix, cu o cotă de piaţă de peste 50% din numărul total de clienţi, are în plan să îşi consolideze şi mai puternic controlul asupra celor două segmente din industrie, prin achiziţia grupului AKTA - cel mai mare jucător independent din piaţa de cablu - şi a unui alt jucător afiliat mai mic, pentru o sumă de cel mult 77 mil. euro.

Tranzacţia anunţată vineri seară, după închiderea pieţei bursiere de la Bucureşti unde este listat grupul Digi, este una cu o structură complexă, care prevede şi posibilitatea ca RCS&RDS să opereze reţelele AKTA şi ale jucătorului mai mic afiliat în schimbul unei chirii şi achiziţia cu condiţia îndeplinirii mai multor condiţii, dintre care una dintre cele mai importante este obţinerea acordului de la Consiliul Concurenţei.