Centrul Medical Bucovina, cu afaceri de aproape 8 mil. lei vrea să-şi dezvolte mai mult operaţiunile din Suceava, unde se luptă cu Spitalul Judeţean: fiecare nou proiect al nostru trebuie să fie un succes încă de la început, nimeni nu poate concura rezilienţa statului atunci când există pierderi operaţionale

Autor: Alexandra Cepăreanu 02.12.2019

Operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Bucovina (CMB), cu afaceri de 7,5 mil. lei în 2018 şi un profit brut de peste 1 mil. lei, vrea să dezvolte operaţiunile de pe piaţa din Suceava, unde principalul concurent este Spitalul Judeţean Suceava, cel mai bine dotat spital din România, în care statul a investit peste 70 de milioane de euro.

„Avem două obiective principale: primul este să extindem reţeaua de centre de diagnostic şi tratament în ambulatoriu precum şi de imagistică medicală de înaltă performanţă, iar cel de-al doilea este să dezvoltăm gama de servicii şi complexitatea lor, precum sunt, de exemplu, cele reprezentate de cardiologia intervenţională“, a spus Cristian Adomniţei, managing partner şi unul dintre acţionarii CMB. El este fost ministru al educaţiei şi fost şef al Consiliului Judeţean Iaşi.