Ionuţ Leahu, CEO clinicile Dr. Leahu: În toamna anului 2020 am putea fi pregătiţi de o nouă emisiune de obligaţiuni. O posibilă listare de acţiuni, în 2026

Autor: Tibi Oprea 02.12.2019

Ionuţ Leahu, fondator al lanţului de clinici stomatologice Dr. Leahu, spune că va mai apela la mecanismele pieţei de capital printr-o nouă emisiune de obligaţiuni în toamna anului 2020 şi o posibilă listare pe segmentul pricipal în 2026. Ionuţ Leahu a făcut astăzi aceste afirmaţii la la deschiderea şedinţei de tranzacţionare cu ocazia listării unor obligaţiuni de 10 milioane de lei.

“Acum, că am luat banii de la bursă, mai întâi trebuie să executăm, pentru ca investiţia pe care am făcut-o să fie cashflow pozitiv, şi apoi facem următoarea atragere de bani. Eu cred că prin toamna anului 2020 s-ar putea să fim pregătiţi din nou de o viitoare emisiune de obligaţiuni. Dacă vorbim de listarea de acţiuni, vrem să fim pregătiţi direct pentru listarea pe piaţa principală, doar prin majorări de capital, prin IPO. Astfel că urmărim ca EBITDA să ajungă la peste 10 milioane de euro. Obiectivul meu este să reuşesc să ridic maximul de bani pentru companie. Listarea pe piaţa principală ar trebui să ne aducă capital necesar pentru a deveni noi un investitor strategic. Să mergem noi în ţări vecine sau din Vest şi să cumpărăm o reţea acolo şi să devenim numărul unu şi acolo. Vrem să luăm bani de pe bursă din România şi să ne dezvoltăm în afară”, spune Ionuţ Leahu.

În 2018, EBITDA normalizată a companiei a fost de 1,8 milioane de euro.

Implant Expert DSO a listat luni 100.000 de obligaţiuni negarantate, neconvertibile, cu o maturitate de trei ani (la 29 octombrie 2022), la o dobândă fixă de 7,5% pe an plătibilă trimestrial, cu o valoare totală de 10 milioane de lei. Emisiunea a fost intermediată de brokerii de la BT Capital Partners, obligaţiunile fiind vândute printr-un plasament privat derulat în perioada 22-24 octombrie.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţarea strategiei de dezvoltare accelerată a societăţii, respectiv 8 milioane lei pentru achiziţia unei clinici în Londra sau Dublin, iar 2 milioane lei pentru investiţii în infrastructura operaţională şi IT necesară pentru susţinerea ritmului accelerat de dezvoltare, atât prin deschideri de noi clinici, cât şi prin achiziţii de clinici deja existente.

În prezent, lanţul Dr. Leahu numără 12 clinici cu 86 de cabinete şi se află în şase oraşe din România.