Finanţe personale. Noiembrie, lună de vis pentru brokerii de la BCR: dublare a cotei de piaţă la 25%, adică un rulaj de 370 milioane lei

Autor: Tibi Oprea 03.12.2019

BCR urcă de pe locul patru în octombrie pe primul loc în noiembrie în clasamentul celor mai mari intermediari de la Bursa românească, cu tranzacţii de circa 370 mil. lei, adică un sfert din total, arată datele de la bursă.

Astfel, divizia de brokeraj a uneia dintre cele mai mari bănci din România şi-a dublat cota de piaţă la bursă de la 11% la 25% în noiembrie, dinamică susţinută şi de şedinţa record din 20 noiembrie cu acţiuni ale Petrom, atunci când au fost schimbate circa 74 mil. lei, arată datele de la bursă.

Spre comparaţie, locul doi, ocupat de Swiss Capital, societate de brokeraj controlată de antreprenorii Bogdan Juravle şi Sorin Apostol, a intermediat tranzacţii de 210,2 mil. lei, iar podiumul este completat de cehii de la Wood cu 189,2 mil. lei, arată datele publicate recent la bursă.

Brokerul ceh Wood & Company a coborât pe locul trei, înjumătăţindu-şi ponderea în valoarea totală tranzacţionată, de la 28,6% în octombrie la 12,7% în noiembrie, în timp ce cehii de la Swiss au urcat o poziţie până pe locul doi.