Antreprenori locali. Traderul de cereale Vp Cereale Bz, cu afaceri de 116 mil. lei, investeşte 6 mil. lei într-o fabrică de furaje

Autor: Florentina Niţu 03.12.2019

Vp Cereale Bz, unul dintre cei mai mari comercianţi de cereale din România, cu afaceri de peste 116 mil. lei în 2018, in­vesteşte apro­ximativ 6 mi­l. lei în construcţia unei fabrici de procesare a materi­ilor prime agri­cole, în care va produce furaje. 

„În fabrică vrem să pro­ducem furaje, pe care o să le comer­ciali­zăm atât în ţară, cât şi în străi­nă­tate. Construcţia va fi gata în toamna anului 2020. Valoarea totală a in­ves­tiţiei este foarte ma­re, pentru că mâna de lu­cru este scumpă şi mate­riale­le de con­strucţii la fel“, potrivit re­pre­zen­tanţilor companiei Vp Cereale Bz.

Investiţia de 6 mil. lei este realizată în proporţie de 50% din fondurile companiei şi 50% din fonduri europene.

Capacitatea de procesare a fabricii va fi de 12 tone de ce­reale pe oră, iar ma­te­ria primă va fi achi­ziţio­nată de la fermieri din toa­tă ţara.

Compania are do­uă baze de colec­tare a produselor agri­co­le, în localităţile Vadu Paşii şi Săhăteni, am­bele din judeţul Buzău.

În 2018, compania a ajuns la o cifră de afa­ceri de 116 mil. lei, în creştere cu 44% faţă de anul pre­ce­dent, cu un profit de un milion de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.