Ce au căutat românii pe Uber Eats în 2019: Pizza, humus şi falafel

Autor: Alex Ciutacu 03.12.2019

Pizza, humusul şi falafelul sunt principalele preparate pe care le-au căutat utilizatorii aplicaţiei de food delivery Uber Eats din România în 2019, potrivit informaţiilor ZF, transmise de reprezentanţii companiei.

În acelaşi timp, români au căutat preparate vegetariene, vegane, halloumi, sushi, quinoa, mâncare raw (n.r: negătită), chia, usturoi, păstăi edamame, tempura, miso, supă de tăiţei, protenie, trufe şi shaorma.

Uber Eats a lansat datele despre preferinţele românilor odată cu clasamentul celor mai populare feluri de mâncare din regiunea EMEA, care cuprinde Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Pe primul loc în preferinţe la nivelul EMEA s-au clasat tacos, urmaţi de pizza, poke (n.r: reţetă hawaiană bazată pe peşte crud) şi shaorma.

Un aliment comandat din ce în ce mai mult în 2019 pe aplicaţia Uber Eats au fost seminţele de in, iar reprezentanţii companiei susţin că seminţele de in şi produsele care conţin ulei de cânepă vor fi din ce în ce mai prezente în restaurantele europene.

„În ultimul an, am văzut cât de important este pentru oameni să se simtă bine şi confortabil cu ceea ce mănâncă şi comandă. Aceştia devin tot mai conştienţi de aspectul social al mâncării şi de impactul pe care alimentele consumate îl au asupra sănătăţii lor. Ceea ce a început ca un trend anul trecut a devenit mai popular anul acesta: înlocuitorii pentru lapte şi carne câştigă teren, iar consumatorii caută tot mai des alimente benefice pentru sănătate, aşa cum sunt seminţele de in”, spune Jeanette Mellinger, Head of Uber Eats User Research.

Potrivit Uber Eats, cele mai căutate bucătării din 2020 se prefigurează că vor fi cea israeliană şi cea scandinavă, urmate de bucătătria etiopiană, bucătăria coreeană şi bucătăria armeană.