Antreprenori locali. Farmaciile Băjan au ajuns la 50 mil. lei afaceri cu 20 de unităţi în judeţele Vâlcea şi Argeş

Autor: Georgiana Mihalache 04.12.2019

Reţeaua regională de farmacii Băjan s-a extins cu şapte unităţi noi în 2019 şi a ajuns la 20 de farmacii cu afaceri de 50 mil. lei. Acţionarii vor să dezvolte în continuare compania şi investesc în relocarea unor farmacii, dar şi în noi deschideri, în zonele unde văd oportunitate pentru extindere.

„Ne-am extins, atât ca unităţi de retail, cât şi ca număr de angajaţi, avem peste 120 de angajaţi în prezent, avem 20 de unităţi în retail. Am mai dezvoltat şi activitatea de en gros (distribuţie de medicamente – n.red.) a grupului. Am investit în dezvoltare, plănuim să creştem, avem deja stabilite câteva relocări ale unor unităţi“, a spus Mihai Băjan, care controlează alături de fratele său, Gabriel Băjan, afacerea de familie. Bazele Farmaciilor Băjan, unul dintre cele mai puternice businessuri regionale din retailul farmaceutic, au fost puse în urmă cu 27 de ani în Râmnicu Vâlcea de către antreprenorul Ilie Băjan, care a pornit un business de la profesia soţiei sale, farmacistă.

În 2018, compania a avut afaceri de 48 mil. lei, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Finanţe. Piaţa totală de retail farma a ajuns la 19 miliarde de lei vânzările cumulate ale tuturor jucătorilor care activează, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.