Şoferii nu mai au mult de aşteptat: Olguţa Vasilescu anunţă că PSD va vota proiectul pentru eliminarea supraccizei la carburanţi

Autor: Diana Grigore 04.12.2019

Deputatul Olguţa Vasilescu a anunţat, miercuri, că PSD va vota proiectul pentru eliminarea supraccizei la carburanţi. Fostul ministru al Muncii avertizează însă că, odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, preţul la pompă nu o să scadă, iar statul o să piardă bani.

„O să vă ajutăm şi o să vă votăm acest proiect de lege ca să înţelegeţi şi dumneavoastră ce am înţeles noi, care apropo, am eliminat 102 taxe, inclusiv această supraacciză. După care am văzut ce o să vedeţi şi dumneavoastră de săptămâna viitoare încolo, când o să producă efecte această lege, că degeaba am eliminat supracciza, că preţul la pompă nu a scăzut şi nu am făcut altceva decât să băgăm în buzunarul marilor companii nişte bani pe care ar fi trebuit să îi ia statul. Dar dacă nu îi vreţi nu e niciun fel de problemă”, a spus Olguţa Vasilescu, în timpul dezbaterii asupra proiectului din Plenul Camerei Deputaţilor.

Plenul Camerei Deputaţilor va vota miercuri, începând cu ora 12:00, în calitate de for decizional, proiectul de lege vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time, după ce comisia pentru Buget a adoptat marţi raport favorabil în acest sens.

Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un raport favorabil de adoptare a proiectului de lege care elimină supraaciza pe carburanţi, actul normativ urmând să meargă la vot în plenul de miercuri al forului legislativ.

Proiectul de lege vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea, de la 1 ianuarie 2020, a supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time. Camera Deputaţilor este for decizional pentru iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time.

"Având în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanţi şi de supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parţial (prin modalitatea de determinare a bazei de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări de sănătate), propunem următoarele măsuri:

- Diminuarea accizei la carburanţi, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017;

- Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parţial şi aplicarea unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară, care ţine de o decizie discreţionară a Guvernului", arată expunerea de motive a actului normativ.