Producătorul de cabluri Romcab Târgu Mureş, în insolvenţă şi suspendat de la tranzacţionare, raportează venituri de 318 mil. lei la nouă luni din 2019 cu pierderi de 102 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 04.12.2019

Producătorul de cabluri Romcab Târgu Mureş (MCAB), cea mai mare insolvenţă de la bursa românească, a încheiat primele nouă luni din 2019 cu venituri totale de 318,4 milioane de lei, plus 53% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce pierderile s-au diminuat de la 269 mil. lei la 102 mil. lei, se arată în raportul trimestrial.

Romcab Târgu Mureş este în insolvenţă din februarie 2017, iar acţiunile sale au fost suspendate de la tranzacţionare la o capitalizare a companiei de 17,7 milioane de lei.

“În mod concret, o parte din pierderea înregistrata de societate a fost generată de încorporarea cheltuielilor aferente deprecierii stocurilor existente în sold la sfârsitul perioadei precum şi datorită creşterii costurilor cu materiile prime la care se adaugă cheltuielile salariale si alte cheltuieli operaţionale şi financiare”, se arată în raportul trimestrial al companiei.