PNL anunţă cu cât scade preţul la carburanţi de la 1 ianuarie

Autor: Diana Grigore 04.12.2019

Deputatul PNL Robert Sighiartău a afirmat, miercuri, că, începând cu 1 ianuarie 2020, odată cu eliminarea supraaccizei la carburanţi, românii vor plăti, în medie, cu 20 de lei mai puţin la un plin de combustibil de 60 de litri.

„Dacă faceţi un calcul supraacciza însemna 0,32 cenţi. Cu TV-ul aferent pe această valoare înseamnă undeva la 0,38 cenţi pe litru. Dacă se face un calcul la un plin de 60 de litri înseamnă peste 20 şi ceva de lei la un plin de combustibil”, a spus Robert Sighiartău, în Parlament, întrebat cu cât o să scadă preţul la carburanţi de la 1 ianuarie.

Liberalul a subliniat că din 2020 contractele part-time nu vor mai fi supraimpozitate.

„PNL şi-a respectat promisiunea de a elimina supracciza la carburant şi supraimpozitarea contractelor part-time. PNL a demonstrat astăzi că nu are un dublu limbaj. Noi am spus încă din opoziţie că aceste suprataxări nu aduc nimic bun pentru români sau pentru bugetul de stat. Astăzi românii au câştigat, vor avea combustibil mai ieftin din ianuarie. Din ianuarie 2020 contractele part-time nu vor mai fi supraimpozitate. Dacă munceşti două ore sau patru ore muncite plăteşti taxe pentru acele două ore muncite sau patru ore muncite, nu cum plăteau înainte pentru opt ore. Sunt măsuri reparatorii”, a completat Sighiartău.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time.

Deputaţii au adoptat proiectul de lege cu 280 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri.