ZF Live. Bianca Vlad, Mazars: Sarcini suplimentare pentru consultanţii fiscali şi avocaţi: vor avea obligaţia de a raporta tranzacţiile transfrontaliere care dovedesc „planificare fiscală agresivă“

Autor: Miruna Diaconu 05.12.2019

♦ În directivă au fost introduse semnal­mentele pe care tranzacţiile ar trebui să le aibă astfel încât să poată fi raportabile ♦ În acest sens, sunt 5 mari categorii de semne distinctive pe care o tranzacţie ar trebui să le aibă ca să devină raportabilă.

Consultanţii fiscali, avocaţii şi auditorii vor avea obligaţia de a raporta tranzacţiile tranfron­taliere între companiile multinaţionale ale Uniunii Europene care dovedesc o „planificare fiscală agresivă“ conform prevederilor directivei europene DAC6.

„Directiva se referă la intermediar, iar intermediarul este cel care proiectează, orga­nizează, pune la dispoziţie spre implementare sau chiar face parte din implementarea tranzacţiei respective. În cazul în care nu există intermediar, atunci obligaţia revine societăţii care implementează, cei care sunt implicaţi în implementarea tranzacţiei trebuie să ştie“, spune Bianca Vlad, tax partner la Mazars, în cadrul emisiunii ZF Live.