Asociaţia softiştilor, cu 130 de firme cu afaceri de 2,5 mld. euro şi 38.000 de angajaţi, avertizează guvernul PNL: Nu destabilizaţi industria de IT, e mai fragilă decât pare. „Gândiţi-vă bine înainte să renunţaţi la scutirea de impozit pentru că s-ar putea să pierdeţi mai mult decât câştigaţi.“

Autor: Adrian Seceleanu 05.12.2019
Puternica Asociaţie Patronală a Indus­triei de Software şi Servicii (ANIS), care vorbeşte în numele unor companii precum Adobe, Atos, Bitdefender, Deutsche Bank, eMAG, Fitbit, Microsoft, Siemens sau Vo­da­fone Shared Services, în total apro­xi­mativ 130 de firme cu 38.000 de angajaţi şi afa­ceri de 2,5 mld. euro pe an, are un mesaj clar pentru noul premier Ludovic Orban, care s-a declarat anterior împotriva men­ţi­nerii acestei facilităţi: Gândiţi-vă bine înainte să renunţaţi la scutirea de impozit pentru că s-ar putea să pierdeţi mai mult decât câştigaţi.

Gabriela Mechea, preşedintele ANIS, nu a ezitat să aducă aminte administraţiei că facilităţile acordate industriei nu au evoluat de-a lungul anilor aşa cum s-a întâmplat în alte ţări din regiune, astfel că orice mişcare de eliminare a scutirii existente ar fi mai scumpă pentru buget decât păstrarea ei.