Americanii nu agreează relaţiile la birou: Următorul director executiv al BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume, a fost concediat după ce a încălcat politica de relaţii consensuale din interiorul companiei

Autor: Eduard Ivanovici 05.12.2019

Fondul american de investiţii BlackRock l-a concediat pe Mark Wiseman, potenţialul succesor al directorului executiv Larry Fink, după ce Wiseman a violat politicile legate de relaţiile consensuale din interiorul companiei, conform Bloomberg.

Wiseman, şeful global al acţiunilor companiei, făcea parte dintr-un grup de şapte concurenţi pentru postul de director executiv deţinut în prezent de Larry Fink, alăturându-se firmei în 2016, după ce a fost director executiv al Consiliului de Investiţii din cadrul Planului Canadian de Pensii. Soţia acestuia, Marcia Moffat, este şeful diviziei din Canada din cadrul BlackRock.

Este a doua concediere de acest nivel în doar câteva luni. Jeff Smith, fostul şef al departamentului de resurse umane, a părăsit compania în luna iulie după ce a încălcat politicile interne ale firmei.

Wiseman a avansat rapid în rangurile companiei în cei trei ani petrecuţi la BlackRock. A fost şeful diviziei de Investiţii Alternative şi a avut un rol important în afacerile cu active ale fondului de investiţii. Investiţiile Alternative au fost o branşă deosebit de importantă pentru BlackRock, sector ce administrează aproximativ 70 de miliarde de dolari.

„Îmi asum responsabilitatea pentru greşeala pe care am făcut-o”, a declarat Wiseman.

Speculaţiile în legătură cu succesorul lui Larry Fink au crescut constant în ultimii ani, acesta dezvoltând o strategie prin care a recrutat un grup de şapte oameni pe mâinile cărora plănuieşte să lase compania, de vreme ce doreşte să renunţe la poziţia pe care o deţine în prezent.

Concedierea lui Wiseman nu va avea niciun fel de impact asupra portofoliilor şi activităţilor clienţilor, a declarat Fink. Afacerile întreprinse de Wiseman au atins 290 de miliarde de dolari în active la sfărşitul lunii iunie.