Este oficial: Klaus Iohannis, preşedintele României, va promulga abrogarea recursului compensatoriu şi eliminarea supraccizei la carburant

Autori: Elena Crangasu , Mediafax 05.12.2019

Klaus Iohannis a anunţat, joi, că va promulga legea pentru abrogarea recursului compensatoriu şi actul normativ privind eliminarea supraaccizei la carburanţi. Şeful statului a adăugat că poate fi corectată taxarea carburanţilor, în cazul în care Comisia Europeană va cere acest lucru.

„Le voi promulga ( Legile privind recursul compensatoriu şi eliminarea supraaccizei - n.r ). Iar dacă există nevoia unei corecţii pe taxarea carburanţilor, acest lucru se poate face fără probleme, explicând în prealabil, despre ce este vorba, însă eliminarea supraacczizei şi o posibilă creştere pentru a îndeplini limita cerută de Comisia Europeană, totuşi va duce la scăderea considerabilă, sub linie, a taxării carburanţilor”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, la Cotroceni, întrebat despre subiect.

Şeful statului a mai precizat că România este foarte aproape de limita cerută de Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte preţul carburanţilor.

„Deci, vorbim de o scădere destul de importantă eliminând supraacciza, iar o majorare până la limita cerută de UE este foarte foarte mică, deci suntem foarte aproape de acea limită, sunt convins că Guvernul va reglementa aceste chestiuni, nu văd pentru ce să nu promulg această legislaţie, dorită de toată lumea şi găsită bună”, a conchis Iohannis.