Cine stă în spatele Sika, noul proprietar al AdePlast: Bill Gates şi francezii de la Saint-Gobain, printre acţionarii grupului elveţian care plăteşte 100 mil. euro pentru AdePlast. AdePlast produce mortare, polistiren şi vopsele în cele 11 fabrici pe care le are la Ploieşti, Oradea, Roman şi Craiova

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.12.2019
Bill Gates, fondatorul Microsoft, grupul francez Saint-Gobain cu activităţi şi în România şi americanii de la BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume, se numără printre cei mai mari acţionari ai grupului Sika, cel care a anunţat recent preluarea producătorului român de mate­riale de construcţii AdePlast, într-o tranzacţie de circa 100 mil. euro.

Lor li se alătură managerul global de investiţii Massachusetts Financial Services. Cel mai mare acţionar, cu o participaţie de peste 10%, este grupul Saint-Gobain, se arată în raportul anual al grupului Sika, aferent anului 2018. Din rândul acţionarilor cu ponderi mai mici mai fac parte, potrivit bursei elveţiene de la Zurich, Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei.