Dezvoltatorul de software Life is Hard vrea să emită obligaţiuni în lei de 1 milion de euro, cu scadenţa la 4 ani şi o dobândă anuală de 9%, pe care apoi să le listeze la Bursă

Autor: Tibi Oprea 06.12.2019

Life is Hard (simbol bursier – LIH), companie specializată în dezvoltarea de software controlată de antreprenorul clujean Cătălin Chiş, convoacă acţionarii pentru 23 decembrie pentru a aproba emiterea de obligaţiuni corporative convertibile, negarantate, în lei, echivalentul a 1 milion de euro, cu o scadenţă de patru ani şi o dobândă de maximum 9% pe an, pe care ulterior să le listeze pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO, potrivit convocatorului publicat joi la bursă.

Obligaţiunile vor fi oferite iniţial spre subscriere acţionarilor înregistraţi la data de înregistrare stabilită de AGEA, conform dreptului de preferinţă, a cărui perioadă de exercitare va fi stabilită prin prospectul de emisiune. Acestea vor avea ataşată şi o opţiune de răscumpărare anticipată din partea societăţii. „Societatea îşi va putea exercita dreptul de răscumpărare în trimestrul 13 calculat de la data emiterii obligaţiunilor, în condiţiile stabilite prin prospectul de emisiune”, se arată în convocator. 

De asemenea, dreptul de conversie a obligaţiunilor în acţiuni va putea fi exercitat în trimestrul 11 (din 16) calculat de la data emiterii obligaţiunilor, preţul de conversie urmând a fi egal cu media ponderată a preţului acţiunilor din cadrul tranzacţiilor efectuate în piaţă, din ultimul an anterior conversiei, la care se va aplica o reducere de maximum 15%, dar şi în limita unui plafon de maximum 15% din capitalul social de la data conversiei. Un alt punct de pe ordinea de zi se referă la majorarea capitalului social în limita a 15% din capitalul social la data conversiei, în situaţia exercitării de către acţionari a acestui drept.

Propunerea pentru data de înregistrare este 14 ianuarie 2020. Acţiunile LIH se tranzacţionează de la începutul anului în scădere cu 11,19% pe fondul unui rulaj de 2,2 milioane lei, emitentul ajungând la 14,2 milioane lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un avans de 34,8% în aceeaşi perioadă. Compania este deţinută în proporţie de 63,8% de către Ioan-Cătălin Chiş, preşedinte al consiliului de administraţie, în timp ce Barna Erik, director general, are o participaţie de 13,2% din capitalul social.