Cum va reacţiona industria românească la scăderea industriei germane? Cristian Pârvan, PIAROM: Este încă o veste proastă. Înseamnă o scădere a comenzilor şi a producţiei industriale româneşti

Autor: Răzvan Botea 09.12.2019

Industria manufacturieră germană a primit cea mai grea lovitură din 2009 încoace. Datele detaliate despre creşterea PIB-ului românesc la 9 luni arată că industria a contribuit negativ la creşterea economică.



Datele publicate de Destatis, biroul german de statistică, arată continuarea declinului producţiei industriale nemţeşti cu 5,3% în luna octombrie a acestui an, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Industria românească este puternic legată de industria germană - aproape un sfert din exporturile româneşti pleacă spre Germania. Institutul Naţional de Statistică (INS) a publicat în această săptămână datele privind creşterea economică  României în primele trei trimestre ale anului. Industria, care face 23% din economia României, a avut o contribuţie negativă la creşterea PIB.

Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), spune că veştile despre industria germană nu sunt nicidecum bune pentru România, în contextul în care produsele industriale româneşti care se exportă merg cu precădere către piaţa germană.