Producătorul de echipamente pentru bucătării Inox Măgurele vrea să emită obligaţiuni de maximum 1 milion de euro, cu scadenţa de până la 5 ani şi o dobândă anuală de cel mult 6%

Autor: Tibi Oprea 09.12.2019

Producătorul de echipamente pentru bucătării Inox Măgurele (INOX) convoacă acţionarii pentru 9 ianuarie 2020 pentru a aproba o emisiune de obligaţiuni corporative, neconvertibile şi negarantate, cu o valoare nominală de maximum 1 milion de euro, cu o scadenţă de până la 5 ani şi o dobândă de cel mult 6% pe an, plătibilă semestrial, în vederea finanţării proiectelor de dezvoltare, potrivit unui raport la bursă. Obligaţiunile vor fi denominate în euro, indiferent dacă sunt nominative sau la purtător, în formă materializată sau dematerializată, dacă vor fi listate la orice bursă sau nu.

Acestea vor fi vândute în una sau mai multe oferte publice sau într-unul sau mai multe plasamente private. Brokerii de la Prime Transaction sunt propuşi acţionarilor pentru realizarea ofertei publice de vânzare a obligaţiunilor sau plasamentul privat. Propunerea pentru data de înregistrare este 30 ianuarie 2020. Compania cu 5,8 milioane lei capitalizare este deţinută în proporţie de 15,3% de către Ion Bazac, preşedinte CA, şi 15,1% de către Şerban-Andrei Buduleci, în timp ce Ion I. Bazac are o participaţie de 10,1%, iar Ginerva Enterprises Ltd. cu sediul din Cipru are 11,7% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile INOX înregistrează o creştere de 280% pe piaţa AeRO, pe fondul unui rulaj de 49.070 lei.