Primele declaraţii ale ministrului Finanţelor Florin Cîţu, în urma trecerii moţiunii de cenzură: Moţiunea mi-a dat o şansă de a spune adevărul. E o premieră pentru români

Autori: Elena Crangasu , Mediafax 09.12.2019

Minsitrul Finanţelor Florin Cîţu a afirmat, luni, în urma trecerii moţiunii de cenzură la adresa lui, că nu ştie care a fost miza, dar „i-a dat şansa de a veni în Parlament şi a spune adevărul”. El a spus că este o premieră pentru români ca un minsitru de Finanţe să prezinte situaţia reală.

„Nu-mi dau seama care a fost miza acestei moţiuni, pentru că nu a venit cu nimic serios, dar mi-a dat mie o şansă de a veni în Parlamentul României şi a spune adevărul. Sunt primul ministru al Finanţelor, din ultimii trei ani de zile, care a venit şi a spus adevărul. Asta este o premieră pentru români şi românii sigur vor aprecia acest lucru”, a afirmat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, luni, în urma trecerii moţiunii simple la adresa lui.

Senatorii au adoptat, luni, moţiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanţe Florin Cîţu.

Moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” şi două abţineri.

Votul a fost unul secret, electronic.

Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Astfel, moţiunea simplă nu obligă demiterea ministrului.

Moţiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanţe a fost iniţiată de PSD şi a avut ca titlu; „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”.