Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, îi cere premierului Ludovic Orban să îl revoce „de urgenţă” pe Florin Cîţu: E un ministru iresponsabil

Autori: Diana Grigore , Mediafax 09.12.2019

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, îi solicită premierului Ludovic Orban să îl demită „de urgenţă” pe Florin Cîţu, după ce Senatul a adoptat moţiunea simplă la adresa ministrului de Finanţe. 

„Cîţu – demisia! În Senat, a trecut astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor. PNL nu a înţeles semnalul de alarmă pe care l-a primit atunci când Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Cîţu pentru a fi ministrul Finanţelor.
În nicio lună de zile, acest om a îndatorat România cu 10 miliarde de lei, a prăbuşit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar şi vrea să vândă cele mai profitabile companii naţionale pentru a-şi acoperi incompetenţa. Este un ministru iresponsabil care deja a făcut mult rău României. Trebuia oprit! Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgenţă! Nu există altă soluţie!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Senatorii au adoptat, luni, moţiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanţe Florin Cîţu.

Moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” şi două abţineri.

Votul a fost unul secret, electronic.

Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Astfel, moţiunea simplă nu obligă demiterea ministrului.

Moţiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanţe a fost iniţiată de PSD şi a avut ca titlu; „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”.

Florin Cîţu a afirmat că va demisiona, dacă PNL îi va cere acest lucru.

Ludovic Orban a anunţat, însă, că nu îl va demite pe Florin Cîţu de la Ministerul de Finanţe, deoarece PSD e ultimul partid care îşi poate da cu părerea despre finanţele publice, după „dezastrul” creat în trei ani de guvernare.