Banca Transilvania, OMV Petrom şi Romgaz, cele mai căutate acţiuni de investitori în noiembrie

Autor: Tibi Oprea 12.12.2019

TLV şi-a reluat prima poziţie după ce a fost detronată în octombrie de Romgaz ♦ Petrom a urcat de pe locul şapte pe locul doi l Purcari, Erste Bank şi Teraplast au ieşit din top în luna noiembrie.



Banca Transilvania, OMV Petrom şi Romgaz au fost în luna noiembrie cele mai căutate acţiuni de investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti în contextul în care acestea au strâns un rulaj total de 412,6 milioane lei, adică 79,6% din valoarea totală tranzacţionată, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la BVB.

În noiembrie, rulajul de la Bucureşti a ajuns la 741,1 milioane de lei după ce a scăzut cu 2,5% faţă de luna octombrie, Bursa atingând o capi­talizare de 177,3 miliarde de lei, faţă de 171,2 miliarde lei în luna precedentă.

Noiembrie a adus din nou Banca Transilvania (TLV), cea mai mare de pe piaţa locală, în vârful podiumului celor mai tranzacţionate companii listate la Bucureşti după ce în octombrie banca de la Cluj a fost detronată de Romgaz. Investitorii au tranzacţionat acţiuni TLV de 168,4 milioane lei în noiembrie, rulaj pe fondul căruia Banca Transilvania s-a apreciat cu 7,14% la bursă şi a ajuns la un nou maxim istoric al capitalizării.