Elisabeta Ghidiu, director de comunicare Transgaz: Ieri a fost aprobat programul nostru de investiţii pe 10 ani

Autor: Răzvan Botea 12.12.2019

Elisabeta Ghidiu, director de comunicare al Transgaz, a spus în cadrul evenimentului ZF Energie 2019 că în cursul zilei de miercuri a fost aprobat planul de investiţii al companiei naţionale Transgaz care cuprinde 14 proiecte, printre care BRUA şi un punct de preluare a gazelor din Marea Neagră.

„Programul nostru de investiţii pe 10 ani curinde proiecte de inerconectare a sistemului naţional cu statele vecine, proiecte de dezvoltare a infrastructurii pentru preluarea gazelor naturale din perimetrele off-shore şi dezvoltarea sistemului naţional de transport pe teritoriul naţional pentru a permite accesul consumatorilor la gaze. Ieri a fost comitetul de reglementare pentru aprobarea planului de dezvoltare, un program cu 14 proiecte”, a spus Elisabeta Ghidiu.

Alte declaraţii:

Avansăm şi este important pentru că BRUA nu este o autostrada fără descărcări. La momentul finalizării va intră în sistemul naţional de transport şi va permite descărcări în zone pentru conectarea la conducte şi dezvoltarea şi industrializarea acelor zone.