Retrospectivă 2019. Topul celor mai importante evenimente din industria farma şi de sănătate din 2019. Producţia de medicamente intră pe lista de investiţii, iar în privat continuă tranzacţiile

Autor: Georgiana Mihalache 13.12.2019

Anul 2019 a adus pe radarul de investiţii şi sectorul de producţie de medicamente, după ce au fost anunţate câteva tranzacţii şi investiţii în modernizare din partea jucătorilor deja prezenţi pe piaţă. Şi schimbările la nivelul conducerilor companiilor au fost unele marcante, mai ales în cazul managerilor cu experienţă de zeci de ani în industrie, iar noile legi care au vizat piaţa privată de sănătate, retailul farma şi medicii rezidenţi au păstrat sectorul farma la fel de dinamic şi în 2019.



Piaţa medicamentelor, pe radarul de tranzacţii

Zentiva Group, care deţine pe piaţa locală producătorul de medicamente cu acelaşi nume, a cumpărat în 2019 compania românească de suplimente Solacium de la grupul A&D Phar­ma. Tot grupul Zentiva a preluat anul acesta opera­ţiunile din Europa Centrală şi de Est ale companiei farma Alvogen, pentru o sumă care nu a fost făcută publică. Alvogen are ope­raţiuni de comerţ de medicamente în România, dar şi de producţie, deţinând fabrica Labormed din Capitală. Port­o­foliul de produse al fabricii Zentiva din Bucureşti cuprinde 130 de medica­mente. Circa 60% din producţia din România merg la export în 24 de ţări, majoritatea europene.